Zoals gezegd op de homepage: Onze missie is speler te zijn in het totale sortiment van het gewas Celosia. En totdat we onlangs “Dracula” introduceerden, hadden we helemaal geen variëteiten in pot- / tuin cristata. Maar naast “Dracula” zijn we ook bezig geweest met het ontwikkelen van meer pot- / tuin noviteiten om ook in dat deel van de Celosia markt een rol te kunnen spelen. De eerste kleuren in een nieuwe serie waren al beschikbaar in 2015, maar Pan American Seed adviseerde ons om een serie te vormen waar een gele in zit. De reden is dat een serie meer kansen heeft wanneer deze wordt geïntroduceerd, omdat het aantrekkelijker is voor een teler dan een of twee “stand alone” rassen. Dus hielden we sommige kleuren “op de plank” in afwachting van nog meer. En nu hebben we vier kleuren, wat een mooie start is voor introductie. *In de tussentijd gaan we door met zoeken naar meer kleuren om toe te voegen aan de nieuwe serie.
Alle variëteiten zijn mooi compacte, rijkbloeiende, sterke planten en verkrijgbaar in de kleuren goudgeel, fris roze, helderrood en intens paars. Ze zijn op verschillende locaties getest en presteren goed, zelfs in warme en vochtige klimaten.

We hebben jarenlang een werknaam voor de serie gebruikt en in het voorjaar 2018 is de handelsnaam vastgesteld voor de serie en dat is “Concertina”.
Het aantal foto’s is momenteel beperkt. De eerste twee tonen het model van de plant in de goudgele versie. Dan de andere kleuren die nu beschikbaar zijn ( fris roze, helder rood en intens paars). En dat alles op 12 cm potten.
Vervolgens een voorbeeld van hoe het eruit ziet op een plantentray en tot slot twee foto’s van een teeltproef in het zuiden van Texas – VS, deze zomer ( 2017 ) in hete en vochtige omstandigheden.

Meer nieuws over “Concertina” in een nieuwsbericht van 2018.

Concertina yellow plant

Concertina yellow field

Concertina pink

Concertina red

Concertina purple

Concertina purple tray

Concertina trial field

Opmerking: Toevallig had Pan American Seed een andere variëteit die elders was veredeld en exact bij de serie past. Die is diep rood en donkerbladig en wordt aan de serie toegevoegd. Je kunt dat ras zien op de laatste twee foto’s uit Texas, tussen onze andere kleuren. En dat zijn er dus vijf ! En er komt meer aan in de toekomst ….