Een paar jaar geleden hebben we in Costa Rica een flinke kas met pot- / tuinplanten voor grootschalige selectie gehad. Uit de vele duizenden planten hebben we een klein aantal zeer kansrijke geselecteerd voor diverse doeleinden. Daar zat een plant  bij die direct in het oog sprong door de intens oranje kleur en het mooie model. We zijn er vervolgens in geslaagd om zaad van deze plant naar Nederland te krijgen.

Die oranje plant ( foto links, uit Costa Rica ) hebben  we kunnen uitbouwen tot een nieuwe kleur die perfect bij de “Kosmo” serie past en die bij testen in diverse klimaten prima groeit. En daarmee is “Kosmo orange” een mooie aanvulling van de serie. Het ras heeft zoveel pigment dat zelfs het blad in de zon enigszins oranje kleurt.

Op de foto rechts een controle te velde in Californie – USA in de zomer van 2017. De foto ( van slechte kwaliteit ) is in de volle zon gemaakt in een overrijp gewas en toont – helaas – wat anders dan oranje. Maar het ras is nog zo nieuw dat dit de enige twee foto’s zijn die we nu hebben.

*Opmerking : Foto’s later toegevoegd in Maart 2018 en in Mei opnieuw, zie verder hieronder.

Kosmo orange plant

Kosmo orange field

Kosmo orange detail

**Voor een volledig overzicht van het beschikbare Celosia-sortiment verzoeken we u contact op te nemen met PanAmerican Seed. Het adres is te vinden op de pagina “Partners”.